CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Solemnitat i cultura a la commemoració de la Diada a Montornès

Solemnitat i cultura a la commemoració de la Diada a Montornès

11/09/2021

Novament seguint totes les mesures sanitàries contra la Covid-19, l’entorn del monòlit de l’Onze de Setembre ha tornat a ser l’escenari de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Prop de 200 persones han seguit la lectura del manifest, les ofrenes florals i les actuacions de dansa i música.

Les pluges d’ahir han donat una treva aquest matí durant la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al voltant del monòlit de l’Onze de Setembre, als jardins de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió, gairebé 200 persones (part d'elles representants d'una vintena d’entitats socials, culturals, polítiques i esportives del municipi) han assistit a la jornada. Igual que l’any passat, per evitar aglomeracions, l’organització havia demanat la participació d’un màxim de dues persones per associació. A més, s'ha proporcionat gel hidroalcohòlic a qui ha accedit al recinte.

Per obrir l’acte, tres representants de la Policia Local de Montornès han hissat la bandera mentre la Cobla Foment del Montgrí tocava El Cant de la Senyera.

Seguidament, un any més, i ja en són quatre consecutius, la presidenta de l’Esbart Dansaire de Montornès, Anna Boné, i el músic local Dani Garrido a la gralla han interpretat el Ball de l’Homenatge.

Després de l’absència de la coral i l’esbart de la Societat Coral La Lira a la commemoració de l’any passat, enguany han tornat per la porta gran. A més de cantar El meu avi, la coral ha estrenat la cançó Montornès... a vol d’ocell (Som la Coral La Lira) amb l’acompanyament i la direcció de Marta Dosaiguas. Des de l’esbart han escollit la peça El Ballet de Muntanya.

Una vegada realitzades les ofrenes florals als peus del monòlit, l’alcalde, José A. Montero, ha llegit el manifest, subscrit pels grups municipals de Montornès en Comú, el Partit dels Socialistes i el Partit Popular, així com pel regidor no adscrit, Luis Ramos.

La Cobla Foment del Montgrí ha posat el punt i final a la jornada amb un concert de sardanes que ha substituït, per segon any, la ballada de sardanes. Sota l’ombra dels arbres dels jardins de l’Ajuntament, el públic ha pogut rememorar temes com El Meu Montornès, de l’autor Jordi Molina amb lletra de Pilar Casilla i adaptació per a coral i piano de Carles Rosat.

Arxivat a: Cultura i festes
Un moment de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2021.
Representants de la Policia Local de Montornès fan la hissada de la bandera.
La presidenta de l'Esbart Dansaire de Montornès, Anna Boné, i el músic local Dani Garrido interpreten el Ball de l'Homenatge.
La Coral La Lira en acció.
El regidor de Montornès per la República, Jaume Casanovas, la portaveu del Partit dels Socialistes de Montornès, Eva Díaz; l'alcalde, José A. Montero; i el regidor no adscrit, Luis Ramos, fan l'ofrena floral.
L'alcalde, José A. Montero, ha llegit el manifest institucional de la Diada 2021.
L'Esbart Dansaire de La Lira ha ballat El Ballet de Muntanya.
En acabar l'acte, el veïnat ha aprofitat per fer-se fotos al davant del monòlit de l'Onze de Setembre.
La Cobla Foment del Montgrí ha tancat l'acte amb un concert de sardanes.
Ofrenes florals al monòlit de l'Onze de Setembre.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona