CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès i 13 municipis de la comarca signen un conveni per a la gestió dels senglars

Montornès i 13 municipis de la comarca signen un conveni per a la gestió dels senglars

14/07/2021

L'acord preveu l'elaboració d'una diagnosi de la situació i d'un pla d'acció coordinat entre els municipis per a la gestió dels conflictes provocats per la presència de senglars en àrees urbanes.

Els Ajuntaments de Bigues i Riells, Caldes Montbui, Canovelles, Granollers, l'Ametlla del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Vilanova del Vallès i Montornès han signat un conveni de col·laboració per planificar accions coordinades per reduir els problemes que provoca la presència de senglars a la comarca. La signatura de l'acord ha tingut lloc aquest dimecres a Granollers.

La presència d'aquests animals en àrees urbanes i periurbanes és cada cop més freqüent i pot causar danys a cultius, accidents de trànsit, atacs a animals domèstics o malmetre parcs, jardins i mobiliari urbà.

L'any 2019 l'Ajuntament de Granollers va promoure una primera trobada tècnica amb els ajuntaments de l'entorn, entre els quals hi era Montornès, i amb experts per treballar la problemàtica amb la població del senglar. En aquella ocasió ja va sorgir la necessitat de redactar un conveni intermunicipal amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

L'acord subscrit, pioner a Catalunya, té una vigència de 4 anys prorrogable i és obert a l'adhesió d'altres municipis colindants als 14 pobles signats.

Arxivat a: Medi Ambient, Seguretat ciutadana, Via pública
Representants dels 14 municipis que han signat el conveni (Foto: T. Torrillas))
Reunió dels municipis a l'Ajuntament de Granollers (Foto: T. Torrillas)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona