CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Biblioteràpia”: Salut mental i lectura, de la mà

“Biblioteràpia”: Salut mental i lectura, de la mà

14/05/2021

La Biblioteca municipal i el Centre d’Atenció Primària de Montornès col·laboren amb la publicació i difusió d’una guia de lectures per promoure el benestar emocional de la ciutadania. El document va acompanyat de tallers i xerrades relacionades amb la salut mental.

Els i les professionals de la salut han detectat un increment dels símptomes d’ansietat i depressió de la població des de l’inici de la pandèmia. Amb l’objectiu d’abordar la cura de la salut mental des de la literatura i la medicina, aquest dijous s’ha presentat la guia de lectures Biblioteràpia.

Es tracta d’un recurs de la Biblioteca de Montornès del Vallès que compta amb el suport del Centre d’Atenció Primària. El document inclou una llista de recomanacions literàries que estan dividides segons la seva temàtica. N’hi ha que estan organitzades per malalties i afeccions com l’Alzheimer o l’Autisme; trastorns mentals com la depressió o l’esquizofrenia; i etapes vitals com la infància, entre d’altres.

Tant el CAP com la Biblioteca posaran exemplars de la guia a disposició de les persones usuàries de les respectives instal·lacions.

Professionals d’ambdós equipaments i les regidores de Salut Pública i Cultura, Mar Garcia i Mercè Jiménez, han presentat el document aquest dijous al davant del Centre d’Atenció Primària.

El projecte s'emmarca en el programa d'activitats Maig, mes de la salut de les dones.

La salut mental més enllà dels llibres

La Biblioteca de Montornès ha complementat la publicació de la guia Biblioteràpia amb l’organització de tallers i xerrades relacionades amb el benestar emocional.

La primera proposta és la conferència Més enllà de les històries: una narrativa terapèutica, amb l’escriptor i terapeuta Jordi Amenós.La sessió se celebrarà aquest divendres a les 20 h als jardins de Can Xerracan. L’entrada és gratuïta i cal fer-ne la reserva al web entrades.montornes.cat

Arxivat a: Promoció de la Salut, Cultura i festes
Portada de la guia de lectures "Biblioteràpia"
Les regidores de Salut Pública i Cultura, Mar Garcia i Mercè Jiménez; amb professionals del departament municipal de Salut Pública, del CAP Montornès i de la Biblioteca de Montornès.
Un moment de l'acte de presentació de la guia "Biblioteràpia"
Un moment de l'acte de presentació de la guia "Biblioteràpia"
Cartell del projecte "Biblioteràpia" a les instal·lacions del CAP de Montornès

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona