CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > S'inicien les obres del nou itinerari de vianants entre el nucli urbà i Can Bosquerons

S'inicien les obres del nou itinerari de vianants entre el nucli urbà i Can Bosquerons

05/03/2021

Els treballs es posaran en marxa el dilluns 8 de març i tenen una durada prevista de sis mesos. El nou itinerari permetrà l'accessibilitat a peu entre el nucli urbà i la parada d'autobús ubicada a Can Bosquerons.

El dilluns 8 de març es posen en marxa les obres del nou itinerari de vianants que enllaçarà el nucli urbà i el barri de Can Bosquerons de Dalt. Els treballs abasten el tram comprès entre l'avinguda de Maria Alsina i el carrer de Mestre Rodrigo. El nou camí correrà paral·lel a la carretera BV-5001 per la banda del riu. D'aquesta manera s'evitarà la coincidència de trànsit rodat i vianants a la calçada, i es millorarà la seguretat viària.

L'itinerari tindrà una longitud de 460 metres i 1,80 metres d’amplada lliure, amb paviment de formigó i acabat en òxid de ferro. El camí estarà protegit de la calçada amb una barrera de contenció de fusta i acer, i una barana en els trams amb desnivell. L’actuació comportarà la renovació del paviment de la carretera en tot el tram. També s'aprofitaran les obres per soterrar els serveis existents i es crearà una canalització de titularitat municipal per poder prestar el servei de fibra òptica. El projecte  es completarà amb enllumenat públic.

Continuant la millora dels accessos a peu al poble

El projecte de millora de l'accés al barri de Can Bosquerons va ser redactat per la Diputació de Barcelona amb aportacions dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Montornès, arran d'una petició del municipi de l'any 2013.

La petició també incloïa, entre d'altres, la creació d'un itinerari per a vianants entre Can Parera i el barri Ametller. Aquest projecte es va executar el 2017 finançat majoritàriament per la Diputació.

El projecte per la part de Can Bosquerons que ara s'inicia partia d'un cost inicial previst de 710.442,56€. L'adjudicació s'ha fet a l'empresa Tecnologia de Firmes, SA per 591.629,50 €. La Diputació assumirà 517.120,08 € mentre que l'Ajuntament es farà càrrec de 74.509,42 €.

AFECTACIONS EN EL TRÀNSIT 

Les obres, amb una durada total prevista de sis mesos, s'executaran en dues fases i comportaran afectacions en el trànsit de vehicles:
     - Fase 1: 7 setmanes - Tall d’un carril amb trànsit alternatiu regulat amb semàfors de dilluns a divendres de 7.30 a 17.30 h. 
     - Fase 2: 18 setmanes - Tall d’un carril amb trànsit alternatiu regulat amb semàfors permanents les 24 hores i set dies de la setmana. 

Els talls de carrils es realitzaran per trams d'una longitud aproximada màxima de 150-200 metres.

Arxivat a: Ajuntament, General, Via pública
Àmbit d'actuació de les obres de l'itinerari per a vianants entre el nucli urbà i Can Bosquerons de Dalt
Punt d'inici de l'itinerari des del nucli urbà
Vista del revolt de la carretera en direcció a Can Bosquerons
L'itinerari arribarà fins a l'avinguda Maria Alsina
Secció d'una de les solucions tècniques per als espais amb vorera nova
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona