CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Per Festa Major toca donar sang

Per Festa Major toca donar sang

18/09/2020

L’habitual campanya de donació de sang per Festa Major tancarà la programació d’activitats d’enguany. Aquest cop la unitat mòbil d’extraccions del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà al Casal de Cultura el 22 de setembre i per anar-hi cal confirmar l’assistència a través d’Internet.

A banda de divertir-se, cada any, durant la Festa Major, la ciutadania també té temps de mostrar el seu costat més solidari. Ho fa a partir de la campanya de donació de sang que té lloc a equipaments municipals.

En aquesta edició, el Casal de Cultura serà la seu de la jornada. La unitat mòbil d’extraccions del Banc de Sang i Teixits s’hi instal·larà el 22 de setembre de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Per respectar les distàncies de seguretat i l’aforament permés, és necessari confirmar l’assistència al web del Banc de Sang i Teixits.

La campanya està adreçada a persones majors d’edat que pesin més de 50 kg i no pateixin cap malaltia. Les dones poden donar sang fins a tres vegades a l’any i els homes fins a quatre, sempre respectant que entre donació i donació hagi passat un mínim de dos mesos. No cal fer-les en dejú.

El Banc de Sang i Teixits recorda que la sang té una durada limitada i que només a Catalunya fan falta entre 800 i 1.000 donacions diàries. A més, l’organització ha dissenyat l’eina “multiplicador de donants”, que proposa a cada persona voluntària que es marqui el repte d’atraure 10 donants del seu entorn.

Donar sang és segur

A més de la limitació de l’aforament, el Banc de Sang i Teixits ha previst altres mesures de protecció adaptades a la situació sanitària.

L’organització lliurarà mascaretes a totes les persones que donin sang, les netejarà les mans amb gel hidroalcohòlic, i separarà i desinfectarà les lliteres, entre altres accions.

Arxivat a: Promoció de la Salut
Campanya de donació de sang al Casal de la Gent Gran Centre (Desembre 2019)
Cartell de l'activitat
Dona Sang

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona