CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 35 anys de revolta del foc amb el Ball de Diables i Drac de Montornès

35 anys de revolta del foc amb el Ball de Diables i Drac de Montornès

04/02/2020

L'entitat ha preparat una programació especial d'activitats per aquest 2020 entre les quals hi ha la primera Diada de Diables i activitats dedicades a la colla infantil que enguany fa 25 anys.

Les portes de l'infern es van obrir ara fa 35 anys al poble i, des de llavors, el Ball de Diables i Drac de Montornès ha estat present en totes les efemèrides festives del municipi. Aquest any l'entitat ha preparat noves propostes per celebrar l'aniversari com es mereix.

Per Sant Joan, es donarà tot el protagonisme a la colla infantil que es va crear ara fa 25 anys. A l'octubre, se celebrarà la primera Diada de Diables al poble. A més, com és tradició la colla brillarà per Sant Sadurní i per Festa Major, aquest any amb luna vella coneguda, la Colla Germans del Dimoni de Massalfasar com a convidada.

Dissabte, prop d'un centenar de persones van assistir a la presentació de les activitats de l'aniversari al Teatre Margarida Xirgu, que va acabar amb una demostració de foc.

Un breu repàs al passat

La Colla de Drac i Diables de Montornès va néixer el 1985 durant les festes de Carnaval. Tres anys més tard, l'entitat va començar la tradició de la cremada de l'Ajuntament. Pel que fa a les figures, el debut del Ceballot el 1994 va suposar el canvi de nom de l'associació, i l'aparició del primer element bestiari festiu de foc del municipi.

Un any més tard, amb la celebració del 10è aniversari, la colla va estrenar el gegantó Banyetes i va sorgir la Colla Infantil de diables, la qual compta amb el Drac Petit des del 2009.

En aquests 35 anys, l'entitat ha viatjat arreu de Catalunya i també a diferents indrets d'Espanya i Europa com ara Alacant, Sardenya, Frankfurt i Estònia.

Arxivat a: Cultura i festes
El Banyetes a la presentació dels 35è aniversari de la Colla de Drac i Diables de Montornès
Escut de la Colla Drac i Diables de Montornès
Responsable de la Colla Infantil i l'encarregat de la pirotècnica, Ramón Altimira
El drac Ceballot fent una demostració de foc
El Banyetes fent una demostració de foc
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona