CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els instituts mostren el seu costat més solidari

Els instituts mostren el seu costat més solidari

27/12/2018

En els darrers dies, prop de 300 alumnes de l'Institut Marta Mata han lliurat aliments i productes d'higiene a Càritas Parroquials de Montornès del Vallès. A més, una desena d'estudiants de l'Institut Vinyes Velles han impulsat una campanya per difondre la darrera donació de sang a la Biblioteca.

El jovent del poble ha tornat a fer visible el seu compromís amb les causes solidàries a partir de dues accions que han dut a terme abans de les festes de Nadal.

Via solidària contra la fam

Al voltant de 300 alumnes de l'Institut Marta Mata han format una cadena humana per entregar a Càritas Parroquials de Montornès del Vallès els aliments i productes de primera necessitat que han recaptat en les darreres setmanes.

Els i les joves, de 1r a 4t d'ESO, s'han trobat a la plaça de Pau Picasso i des d'allà han transportat tot allò que han recollit fins a la seu de Càritas, al Camí Antic de Martorelles.

La iniciativa ha sorgit dels estudiants de l'assignatura optativa de 3r d'ESO anomenada Espai Solidari. Càritas destinarà les aportacions, un total de 15 caixes de menjar i productes d'higiene, a famílies en situació de vulnerabilitat del municipi.

Crida a la ciutadania per donar sang

També recentment, una desena d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Vinyes Velles han dissenyat una campanya per difondre la darrera donació de sang de l'any a la Biblioteca. 

En els darrers mesos, dins de l'assignatura d'Educació Visual i Plàstica, els i les joves han creat un cartell, un logotip i unes xapes. A més, han acompanyat les prop de 60 persones voluntàries que han participat en la donació i les han obsequiat amb algunes de les plaques que han confeccionat. 

La campanya de difusió s'emmarca en la metodologia Aprenentatge Servei del departament d'Ensenyament de la Generalitat. A la vegada, l'acció forma part de la segona prova pilot del projecte de Servei Comunitari que ha posat en marxa l'institut i que a partir del curs 2019-2020 serà obligatori a tots els centres d'educació secundària.

Arxivat a: Promoció de la Salut, Educació, Joventut
La cadena humana de l'Institut Marta Mata ha començat a la plaça de Pau Picasso
Prop de 300 joves han participat en la cadena humana
Alguns dels productes que ha rebut Càritas Parroquials de Montornès del Vallès
Dos joves de 4t d'ESO de l'Institut Vinyes Velles informen un dels donants de sang
Xapes que han creat diversos alumnes de l'Institut Vinyes Velles per a la campanya de donació de sang
Una seixantena de persones s'han apropat a la Biblioteca per donar sang
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona