CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès declara tres nous béns culturals d’interès local (BCIL)

Montornès declara tres nous béns culturals d’interès local (BCIL)

18/04/2018

La masia de ca l’Arnau, el refugi annex i el nucli antic de Montornès ja són elements patrimonials protegits.

El Ple Municipal va declarar, el 5 d’abril, tres nous elements del patrimoni de Montornès com a béns culturals d’interès local (BCIL): La masia de ca l’Arnau, el refugi annex i el nucli antic del municipi.

La masia de ca l’Arnau i el refugi annex queden protegits per ser els únics immobles testimonis dels temps de la Guerra Civil a Montornès. La masia va ser la caserna dels soldats que vigilaven les instal·lacions de l’aeròdrom 329 de l’exèrcit de la República i el refugi va ser construït per a la defensa del destacament militar en cas de bombardeig.

El nucli antic de Montornès, per la seva banda, queda catalogat com a zona d’expectativa arqueològica sota la cota zero. El seu subsòl presenta un interès arqueològic, social i patrimonial perquè va donar origen al poble i allà s’hi concentra la seva evolució històrica. El perímetre que el protegeix està inclòs en la delimitació de l’antiga sagrera i afecta a tots els elements construïts que es puguin trobar sota el nivell actual del paviment.

Amb aquests tres nous elements, a Montornès ja hi ha un total de 25 béns culturals que compten amb la declaració de BCIL, entre els quals es troben l’Església de Sant Sadurní, la Torre del Telègraf i les Antigues Escoles.

A més, el castell de Sant Miquel, el jaciment de Mons Observans i l’escut de Can Masferrer són béns culturals d’interès nacional (BCIN).

Arxivat a: Patrimoni històric
Masia de ca l’Arnau (Font: AMMV)
Nucli antic de Montornès (Font: AMMV)
Galeria central del refugi de ca l'Arnau, 2008 (Autor: Pere Cornellas. AMMV)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona