CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Escola Marinada participarà en un concurs internacional de robòtica

L'Escola Marinada participarà en un concurs internacional de robòtica

23/11/2017

El centre ha estat escollit per competir durant tres cursos a la FIRST LEGO League, un certamen que organitza la Fundació Scientia i que posa a prova el jovent a través de desafiaments temàtics relacionats amb la investigació, la resolució de problemes i la ciència.

L'auge de les noves tecnologies ha marcat un abans i un després en la societat i poc a poc les escoles i instituts van adaptant els seus continguts educatius a l'era digital. Des d'aquest curs, l'Escola Marinada ha incorporat un projecte de programació i robòtica per a alumnes de 1r a 6è de primària. A més, des de fa uns dies, l'alumnat de 4t es prepara per participar a la FIRST LEGO League (FLL).

La Fundació Scientia organitza aquest concurs internacional que aplega, només a Espanya, més de 1.000 equips cada any. Els participants han de dissenyar, construir i programar un robot amb tecnologia LEGO MINDSTORMS Education i peces Lego que sigui capaç de superar tot un seguit de proves estretament lligades a la investigació, la resolució de problemes i la ciència.

Per tal que els infants es puguin entrenar per al concurs, l'organització ha cedit a l'escola un tauler amb peces LEGO on poder practicar les seves tècniques. L'Escola Marinada participarà al certamen durant tres cursos escolars.

Molt més que un concurs de robòtica

A banda de la construcció d'un robot, els infants treballaran valors com la cooperació o la paciència i també hauran de crear un projecte centrat en el transport i l'aprofitament de l'aigua. En darreres edicions del concurs, els participants han dissenyat idees centrades en la gestió dels residus o en la millora del tracte als animals.

L'equip de l'Escola Marinada disputarà la primera prova de la FLL el 10 de febrer a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma Barcelona. La gran final tindrà lloc el 18 de març a Logronyo (La Rioja).

Arxivat a: Educació, Infància, Joventut
Alumnes de 4t es preparen per a la FIRST LEGO League (Font: Escola Marinada)
L'organització del concurs ha cedit a l'escola un tauler amb peces LEGO
Detall del tauler LEGO
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona