CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Festa Major de Montornès escalfa fogons

La Festa Major de Montornès escalfa fogons

02/09/2016

A les activitats tradicionals s’hi afegeixen de noves, com una “holi party”, una visita guiada pel nucli antic del poble o una cercavila amb xocolatada i coca. Enguany la pregonera serà la cuinera del Semproniana Ada Parellada.

Compte enrere per a la festa grossa del poble. Un any més, torna la Festa Major de Montornès i ho fa amb un munt de novetats.

El 16 de setembre, abans de l’espectacular Cremada de l’Ajuntament que organitza la colla de Drac i Diables, la cuinera del restaurant Semproniana Ada Parellada farà el pregó. Nascuda a Granollers, Parellada ha rebut la Creu de Sant Jordi 2016, un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya.

Una Festa Major carregada de novetats

La Comissió de Festes, formada per entitats locals, s’ha encarregat de programar una seixantena de propostes que tindran lloc entre el 4 i el 25 de setembre, tot i que els actes centrals es concentraran, com és habitual, el tercer cap de setmana del mes.

Per a aquest any s’han preparat un seguit de propostes noves. Una d’elles és una visita guiada i teatralitzada per conèixer els principals elements patrimonials del nucli antic. Les places són limitades, així que cal fer una inscripció prèvia al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar al telèfon 93 572 11 70. 

Altres novetats són la la Moguda Panda, un matí intens de lleure infantil a la plaça de Pau Picasso; una visita guiada pel nucli antic del poble emmarcada en les Jornades Europees del Patrimoni; una Despertada matinera amb xocolatada i coca; una holi party i la recuperació del castell de focs d’artifici de fi de festa.

Es mantenen les activitats més emblemàtiques, com la pujada al Castell de Sant Miquel, la Fontapa, la Gimcana Jove o la Dansa de la Batalla, que enguany es durà a terme a la remodelada plaça de Joan Miró. També se celebraran les competicions que cada any organitzen les entitats esportives i l'XI Jornada d’esport al carrer.

Implicació de les empreses del territori

La col·laboració de les empreses de la zona amb la Festa Major de Montornès s'ha tornat a fer visible. Coca-Cola patrocina els concerts amb l'Orquestra Maravella, la nit golfa amb Dj's i el ball per a la gent gran, mentre que Lucta patrocina el gran castell de focs d'artifici, una proposta que enguany es reprèn desprès d'anys sense fer-se. 

Respecte i responsabilitat a les festes

La regidoria d'Igualtat ha engegat la campanya No és No per combatre les agressions sexistes durant la Festa Major. El programa d'activitats també fa referència al Pla Estratègic de Prevenció d'Addiccions (PEPA) per recomanar un consum responsable d'alcohol.

Connecta't a la Festa Major!

Com és habitual, la regidoria de Cultura i Festes farà un seguiment de la celebració al Twitter @MontornesFestes. També hi haurà piulades als perfils de Ràdio Montornès (@RadioMontornes) i l'Ajuntament (@ajmontornes).

A més, es proposa el hashtag #FMMontornes16 per compartir tweets i imatges de la festa. 

Arxivat a: Cultura i festes
La Dansa de la Batalla, un dels clàssics de Festa Major. Autor: José A. Jiménez.
La cuinera Ada Parellada s'encarregarà de fer el pregó. Font: Facebook d'Ada Parellada.
Una "holi party" tancarà el programa de festes d'enguany

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona