CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La revolta remença torna a vèncer a Montornès

La revolta remença torna a vèncer a Montornès

08/06/2015

‘La Remençada’ continua fent camí per convertir-se en un espectacle referent en l’agenda cultural catalana. Va ser seguit per prop de 1.500 espectadors i va tenir projecció mediàtica a nivell de Catalunya a través del magazín ‘1mon.cat’ de la Xarxa de Televisions Locals.

Prop de 1.500 persones van aplaudir, dissabte sota un sol de justícia, la segona edició de ‘La Remençada’, el muntatge musical de caràcter històric de Montornès.

La representació es va iniciar a la zona d’aparcament dels carrers de Narcís Monturiol i de Francesc Layret. Enguany, el muntatge només va fer ús de dos escenaris. En la part final es van incorporar les escenes inèdites que van ratificar i ressaltar la qualitat teatral i el gran treball en vestuari i complements. Concretament per aquesta edició de 2015 es van escriure una quinzena d'escenes i es van compondre disset cançons noves.

La idea, protagonitzada per un centenar de veïns cap d’ells professional, és de l’escriptor local Xavier Bertran, autor també dels textos, i la música del compositor Xavier Baurier. La direcció teatral de la segona edició del muntatge ha estat a càrrec de Toni Figuera.

'La Remençada’ recrea la darrera batalla de la Guerra dels Remences lliurada a Montornès el 4 de gener 1485 a través de la figura de Bartomeu Sala, el pagès que va encapçalar la revolta.

L’espectacle compta amb el suport de l’Ajuntament i de diverses empreses i amb la implicació d’un nombre important d’entitats i associacions del poble.

El magazín “1mon.cat” de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya va connectar en directe en diversos moments de la representació a través d’un equip de Vallès Visió.

Cap de setmana multitudinari al carrer

‘La Remençada’ ha coincidit aquest cap de setmana amb la confecció de les tradicionals catifes florals amb motiu del Corpus promoguda pel Centre d’Estudis de Montornès i l'Associació de Fotògrafs amb la col·laboració del veïnat. 

Alguns carrers del centre van acollir, dissabte i diumenge, un total de 35 catifes, de les quals 21 es van elaborar al carrer de Palau d'Ametlla, 13 al carrer Major i una única catifa gegant va ocupar tot el carrer de Joan XXIII. A l'entorn de 300 persones voluntàries van participar en la confecció de l'exposició de flors.

A més es van dur a terme altres activitats com ara un taller de fotografia, una xocolatada i un recital de poesia.

Arxivat a: Cultura i festes
Comença la revolta remensa
La batalla dels remenses contra el feudalisme
Una de les primeres escenes del muntatge
La representació a l'aparcament dels carrers de Narcís Monturiol i de Francesc Layret
Un altre moment de l'acció a l'escenari de la plaça de Pau Picasso
Connexions en directe per al programa '1mon.cat’ de la Xarxa de Televisions Locals
El quadre d'actors i actrius després de la representació
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona