CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Treballs de restauració del riu Mogent

Treballs de restauració del riu Mogent

09/02/2011

Aquest mes de febrer continuen els treballs de recuperació dels canals secundaris del riu Mogent que duu a terme el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs

El Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs ha dut a terme en els darrers mesos una actuació al riu Mogent, que ha permès millorar els hàbitats fluvials i recuperar els canals secundaris del riu, al punt de desembocadura de la riera de Vallromanes situat entre els termes municipals de Montornès i Vilanova del Vallès.

El principal objectiu ha estat recuperar la imatge que tenia fa dècades la llera del riu Mogent, malmesa com a conseqüència de les afectacions de les diverses obres que s’han dut a terme a la zona (construcció de l'autopista AP-7, canalitzacions, construcció de col·lectors, pas de la línia d'Alta Velocitat i la construcció de l'arteria d'aigües potables Planta Cardedeu - Nus de la Trinitat). Tot plegat va provocar per exemple, la reducció del riu, que baixava amb 8 o 9 canals a un de sol. També s’ha calculat, comparant la situació actual amb fotografies aèries antigues, que el riu té la meitat de l’amplada que tenia fa 50 anys. En aquell moment feia 120 metres i actualment en fa 60.

L’intervenció que s'ha desenvolupat ha consistit en fer petit moviments de terres en llocs estratègics que han facilitat que el cabal del riu ocupi altres espais de la llera i frenar, d'aquesta manera, l’erosió que suposa que el riu baixi per un sol canal.

Els treballs de recuperació dels canals secundaris del riu Mogent continuen aquest mes de febrer amb l’eliminació del rizoma (arrels subterrànies) de la vegetació al·lòctona (canya americana), situada al llit del riu. Un cop fet això i s’iniciaran els treballs de plantació.

Aquesta darrera acció suposarà la recuperació dels Hàbitats d'Interès Comunitaris (HIC) que van afavorir la inclusió del riu Mogent a la llista d'espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

 

 

Arxivat a: General
Fotos: Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs
.
El riu Mogent al seu pas per Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona