CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nova campanya de consolidació al Castell de Sant Miquel

Nova campanya de consolidació al Castell de Sant Miquel

27/07/2021

Els treballs tenen l'objectiu de reforçar algunes de les estructures descobertes durant les campanyes d'excavació de 2020 i 2021. Les obres tenen una durada prevista d'entre cinc i sis setmanes.

Durant els darrers dies s'han posat en marxa nous treballs de consolidació estructural al Castell de Sant Miquel. Les obres formen part encara de la primera fase del Pla Director per a la recuperació i preservació del castell que els ajuntaments de Montornès i de Vallromanes impulsen amb el suport de la Diputació.

L’actuació es concentra ara en les estructures descobertes a les campanyes d’excavació de 2019 i 2020, entre les quals hi ha la cisterna de grans dimensions que abastia d’aigua potable els habitants del castell. Es tracta de donar més estabilitat als murs i garantir la seguretat dels visitants. Les feines també permetran continuar aprofundint en el coneixement del jaciment arqueològic.

La campanya va a càrrec d'un equip interdisciplinar d’arqueòlegs/es i restauradors/es de l'empresa Món Iber Rocs, SL, supervisat pel departament municipal de Gestió del Patrimoni. Els treballs tenen una durada prevista d'entre cinc i sis setmanes i un cost de contractació de 31.982,50 €

El Castell de Sant Miquel té la consideració de Bé Cultural d’Interès Nacional, la màxima categoria de protecció patrimonial.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Consolidació de la cisterna del Castell de Sant Miquel
Es treballa en la consolidació dels murs
.
La torre de l'homenatge, l'element més característic del castell
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona