CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > A l’estiu, llegir té premi!

A l’estiu, llegir té premi!

06/07/2021

Fins al 29 d’agost, infants i joves de 8 a 16 anys poden participar en una nova edició del concurs “Llegir té premi”, amb reconeixements individuals i de grup per als guanyadors i guanyadores.

Amb l’arribada de l’estiu, el Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb la plataforma Legiland, ha impulsat la sisena edició del concurs Llegir té premi.

L’objectiu de la convocatòria és promoure la lectura, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques a la ciutadania durant les vacances escolars.

L’activitat està adreçada a infants i joves de 8 a 16 anys que disposin d’un carnet propi de les biblioteques públiques de Catalunya. Les persones que s’hi sumin poden triar entre 600 lectures en català, castellà i anglès que hi ha a la plataforma. Algunes estan disponibles al web del concurs i d’altres estan disponibles al servei de préstec digital de les biblioteques (eBiblioCat) o als mateixos equipaments.

Una vegada han llegit els llibres, els infants i joves han de respondre una sèrie de preguntes sobre les obres i aconseguir punts amb les respostes que encertin. Com més títols llegits i més respostes correctes, més punts acumulen al seu compte de lector/a i equip, i més pugen en la classificació del concurs.

L’organització contempla dues categories: una de 8 a 11 anys i una altra de 12 a 16 anys, així com premis per equips. Aquests són els següents:

  • Els dos participants (un de cada categoria) que aconsegueixen sumar més punts durant tot el concurs, guanyen un smartwatch o polsera d’activitat.
  • Els cinc primers participants de cada categoria i l’equip guanyador de cada etapa guanyen llibres infantils i juvenils.
  • Tots els participants que completin una lectura amb un encert superior al 60% a cada una de les etapes guanyen una “Medalla imant” de xapa. Només es pot guanyar una medalla per participant.
  • Els participants que completin una lectura amb un encert superior al 60% en alguna de les etapes guanyen una “Medalla imant” flexible. Només es pot guanyar una medalla per participant.
  • Tots els participants poden guanyar premis virtuals (punts, crèdits, peces per a l’avatar, medalles digitals) responent correctament els qüestionaris de comprensió lectora.

L’últim dia per prendre part en el concurs Llegir té premi és el 29 d’agost. Per a més informació podeu consultar el web del concurs, a l’enllaç adjunt.

Arxivat a: Cultura i festes
imatge: freepik
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona