CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Ransomware, una amenaça a la ciberseguretat

Ransomware, una amenaça a la ciberseguretat

20/01/2021

L'Agència Catalana de Ciberseguretat ha alertat els ens locals sobre l'amenaça del Ransomware que afecta la seguretat informàtica, especialment de petites empreses, i també del sector públic.

La utilització de les eines digitals ha anat guanyant protagonisme en els darrers anys i s'ha tornat imprescindible ara que, amb la pandèmia, s'han reduït al mínim els contactes presencials.

L'Agència Catalana de Ciberseguretat ha fet arribar als ens locals alerta sobre el Ransomware, una amenaça informàtica que pot afectar especialment les petites i mitjanes empreses, i també la pròpia administració pública.

El  Ransomware és un programa maliciós que infecta el sistema informàtic de la víctima encriptant les seves dades. Els ciberdelinqüents demanen un rescat a canvi de proporcionar la clau de desencriptació. Aquest sistema, que es va detectar ja fa uns anys, continua vigent com a forma d'extorsió que afecta especialment petits negocis que no disposen de gaires recursos en ciberseguretat. També a sistemes que no poden interrompre el servei com les administracions públiques o infraestructures crítiques (hospitals, laboratoris, etc.). En tots els casos es recomana no pagar cap rescat i posar la situació en coneixement dels cossos de seguretat.

En els enllaços adjunts trobareu més informació al respecte.

Arxivat a: Ciutadania, Seguretat ciutadana
(Font: internetsegura.cat)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona