CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Ajuntament signa un conveni amb la Unión de Cerrajeros de Seguridad per canviar el pany de casa gratuïtament a les víctimes de violència masclista

L'Ajuntament signa un conveni amb la Unión de Cerrajeros de Seguridad per canviar el pany de casa gratuïtament a les víctimes de violència masclista

25/11/2020

Coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament i la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES) han presentat un conveni que esdevé un pas més en la lluita contra la violència masclista. A les 12 h s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes.

Montornès continua avançant en la lluita contra la violència masclista amb accions concretes de suport a les dones que en pateixen. Aquest dimecres, 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, s'ha presentat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES) que permetrà oferir serveis de manyà gratuïts a les víctimes de violència masclista.

La presentació s'ha dut a terme a Can Saurina i ha anat a càrrec del regidor delegat de l'Àrea d'Acció Social; Jordi Delgado, acompanyat de Francisco Aznar, gerent de l'establiment Aluminios Montornès, impulsor de la col·laboració i membre de la UCES.

Montornès es converteix així en el segon municipi de Catalunya, després de Granollers, a signar aquest tipus de conveni amb la UCES que ofereix el servei en el marc del seu programa de responsabilitat social corporativa.

Es proporcionarà el canvi de pany de manera gratuïta sempre que hi hagi l'acreditació d'una sentència judicial per violència de gènere. El conveni inclou la gratuïtat tant del desplaçament com dels treballs de serralleria que es realitzin. 

Minut de silenci, espais de reflexió i activitats virtuals

Aquest migdia, al davant de l'Ajuntament, prop de 50 persones han fet un minut de silenci per recordar les víctimes de violència masclista. La campanya de sensibilització que desenvolupa l'Ajuntament i que s'ha difós principalment a través de les xarxes socials, convidava la ciutadania a afegir-s'hi des d'allà on es trobés i a penjar simbologia i roba de color morat a finestres i balcons.

També, aquests dies, espais com el CEM Les Vernedes i l'OAC acullen material gràfic per reflexionar sobre la xacra de la violència masclista.

La programació d’activitats virtuals del 25N inclou l'emissió d'una entrevista amb les integrants del grup Ketekalles avui a les 18.30 h, a través del perfil d'Instagram del departament municipal de Joventut (@joventutmontornes).

Finalment, aquest divendres 27 de novembre a les 18 h, la psicòloga i sexòloga Alba Povedano conduirà la sessió "Xarxes i pornografia. Què fem com a famílies?". Els departaments municipals d’Educació i Infància emetran la conferència en directe al seu perfil d'Instagram (@educaciomontornes).

Arxivat a: Igualtat
El regidor de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado, amb el gerent d'Aluminios Montornès, Francisco Aznar.
Minut de silenci al davant de l'Ajuntament.
Presentació del conveni entre l'Ajuntament i la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES)
Material de la campanya Montornès diu No a la violència masclista
Material de la campanya Montornès diu No a la violència masclista
Material de la campanya Montornès diu No a la violència masclista
Material de la campanya Montornès diu No a la violència masclista
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona