CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Educant en la conservació de la natura

Educant en la conservació de la natura

18/11/2020

Al voltant de 30 alumnes de l’Escola Marinada han participat en una activitat de repoblació d’aus aquest dimarts al Turó de les Tres Creus. S’hi han alliberat dues parelles de perdius i dues de faisans.

Els infants de Montornès han tingut l’oportunitat de conèixer la fauna autòctona i posar el seu granet de sorra en la restauració ambiental de l’entorn natural.

Aquest dimarts al matí, prop de 30 alumnes de 5è de l’Escola Marinada dividits en dos torns han assistit a una activitat de repoblació d’aus al Turó de les Tres Creus. L’Ajuntament de Montornès i l’entitat Gestió-Nat (Gestió Natural) han organitzat la iniciativa per primera vegada, amb l’objectiu d’apropar la natura als més petits i a la vegada recuperar espècies del territori.

A cada sessió, el director de l’entitat, Artur Degollada, els ha explicat les característiques de les perdius i els faisans. L’alumnat els ha pogut veure de prop i tocar-los amb supervisió i, seguidament, han participat en l’alliberament d’una parella de cada espècie pels voltants del turó.

Els equips tècnics del Consistori i Gestió Natural faran un seguiment de les parelles alliberades i valoraran els resultats de l’experiència sobretot en l’època de cria.

Recuperant la fauna local

Les perdius i els faisans son dos animals autòctons que juguen un paper important en la conservació de l’ecosistema i que anys enrere tenien presència al Turó de les Tres Creus. Ambdues aus solen servir d’aliment a espècies protegides com les rapinyaires, que actualment tenen presència al terreny.

La zona esdevé un lloc apte per a les dues espècies tenint en compte que es tracta d’un terreny no urbanitzable i que és prohibit caçar per la proximitat als nuclis de població de Montornès i Montmeló.

Arxivat a: Medi Ambient
El director de Gestió-Nat, mostrant un faisà mascle als infants
Femella de faisà
Perdiu mascle
L'alumnat de l'Escola Marinada ha seguit l'activitat al Turó de les Tres Creus
L'alumnat de l'Escola Marinada ha seguit l'activitat al Turó de les Tres Creus
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona