CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Ni una més: prou violència masclista

Ni una més: prou violència masclista

10/11/2020

A la sessió ordinària del novembre, el Ple municipal ha aprovat una declaració amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Ara que s’apropa el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, que es commemora cada 25 de novembre, el Ple municipal de l’Ajuntament de Montornès ha recordat la data amb la lectura d’una declaració institucional.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Ana María Madrona, ha llegit el text a l’inici de la sessió plenària d’aquest mes, celebrada en els darrers dies.

La declaració recull que, en el dia a dia, les dones pateixen múltiples discriminacions i violències que les situen en una posició de desavantatge i vulnerabilitat que no han cessat durant el confinament.

Com es detalla al document, els serveis d’atenció a dones víctimes de violència masclista han constatat un augment de les consultes i atencions, però una baixada respecte a les denúncies presentades per la impossibilitat de sortir al carrer durant les primeres setmanes de l’estat d’alarma.

L’Ajuntament va reforçar el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Montornès durant el confinament mitjançant una campanya comunicativa i una línia d’atenció a través de WhatsApp i, finalment, va registrar un increment de 47 dones ateses respecte al període anterior (un 80 % més que l’any passat).

A través del text, el Ple municipal reivindica que es respectin els fons econòmics destinats al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. També remarca que cal donar suport a les entitats feministes que han estat en primera línia durant la crisi de la Covid-19 i que les administracions han d’elaborar un pla de contingència perquè el teixit d’entitats petites de l’Economia Social i Solidària i de la xarxa feminista no desaparegui o quedi greument danyat.

Podeu consultar el document a l'arxiu adjunt.

Arxivat a: Ajuntament, Igualtat
Un moment de l'acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones de l'any passat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona