CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els Casals d'estiu segueixen trencant barreres

Els Casals d'estiu segueixen trencant barreres

12/07/2019

Més de 700 infants gaudeixen aquests dies amb les activitats dels casals municipals d'estiu de lleure i esportius. Enguany hi ha tres entitats que també desenvolupen activitats estiuenques: el Club Bàsquet Vila de Montornès, l’AE Futbol Sala Montornès i el Club Triatló Montornès.

Any rere any, el lleure educatiu a l'estiu que es promou a través dels Casals municipals avança amb propostes més inclusives i acurades, conduïdes per un equip professional cada vegada més especialitzat. Enguany està format per 94 persones, entre monitors, vetlladors i especialistes. L'equip de monitors i monitores ha rebut formació sobre diversitat funcional.

El Casal de lleure: aprenent a millorar el món

Un total de 320 infants participen en el Casal de lleure, que es desenvolupa a l'Escola Palau d'Ametlla. El centre d'interès és la Millora del Món. Enguany cada infant disposa d'una cantimplora per afavorir la reducció d'ús d'ampolles de plàstic. Aquesta cantimplora el dota del poder necessari per ser feliç i millorar el món. Per això la imatge gràfica del casal, obra de l'il·lustrador local Eduard Valls, representa un infant amb la seva cantimplora. Entre les novetats de la programació hi ha la inclusió d'activitats en anglès que es fan un cop a la setmana per a tots els grups d'edat. També s'han dut a terme activitats especials dedicades, per exemple, a les energies renovables, altres amb esperit científic i un taller a càrrec de la Fundació d'Ajuda Oncològica Oncovallès sobre la prevenció del càncer de pell. Les propostes es complementen amb excursions i les indispensables sortides a les piscines d'estiu.

Casals esportius municipals: el valor de la inclusió 

Els casals esportius organitzats pel CEM Les Vernedes, per la seva banda, compten amb 408 infants, 11 dels quals amb necessitats especials. Les activitats inclouen propostes lúdiques i pedagògiques, i la pràctica d'esports ben variats, com l'esgrima, el tennis o l'hoquei. Destaquen les activitats inclusives i la pràctica de disciplines en què els infants sense discapacitat també es familiaritzen amb esports adaptats, com el Goalball, un joc per a persones cegues en què han participat infants des de 3r de Primària fins a 2n d'ESO.

Un estiu complet

Als Casals d'estiu municipals, també s'hi afegeixen els de les entitats esportives. Enguany n'hi ha del CB Vila de Montornès, amb una setantena de participants, el del l’AE Futbol Sala Montornès, amb una vintena, i el del Club Triatló Montornès, amb una desena de participants.

A més dels casals, hi ha les colònies que, un any més, compten amb la col·laboració de l’Esplai Panda. Es desenvoluparan del 21 al 28 de juliol a la casa Mas Suro, al municipi gironí de Sant Gregori .

Arxivat a: Ciutadania, Educació, Esports, Infància
Activitats dels Casals esportius municipals al CEM Les Vernedes
Activitats dels Casals esportius municipals - Step
Casals esportius municipals - A les pistes d'atletisme
Activitats dels Casals esportius municipals - Jocs colaboratius
Activitats dels Casals esportius municipals - Al pavelló
Activitats dels Casals esportius municipals - Hoquei
Activitats dels Casals esportius municipals - Esports adaptats: Goalball
Activitats dels Casals esportius municipals - Esgrima
Activitats dels Casals esportius municipals - A les piscines
Activitats dels Casals esportius municipals - Tennis
La samarreta del Casal municipal de lleure
Casal municipal de lleure - Activitats inclusives
Casal municipal de lleure - Activitats en grup
Casal municipal de lleure - Experimentant amb els materials
Casal municipal de lleure - Experimentant amb la llum
Casal municipal de lleure - Jugar!
Casal municipal de lleure - sensibilització per millorar el món
Casal municipal de lleure - Sortida a Selva Aventura
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona