CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès, Vilanova i el Consorci Besòs Tordera col·laboren per millorar la connectivitat a la riera de Vallromanes

Montornès, Vilanova i el Consorci Besòs Tordera col·laboren per millorar la connectivitat a la riera de Vallromanes

26/01/2018

Aquest divendres s'ha formalitzat la signatura d'un conveni entre els ajuntaments de Montornès i Vilanova, i el Consorci per projectar una passera a la riera de Vallromanes al camí fluvial del Mogent. També s'estudiarà la viabilitat d'una altra passera al costat de la BV-5001 per facilitar l'accés a Vilanova dels veïns del barri Ametller.

Millorar la connectivitat i l'accés entre Montornès i Vilanova a la riera de Vallromanes és l'objectiu del conveni que han signat aquest divendres l'alcalde, José A. Montero, l'alcaldessa de Vilanova, Yolanda Lorenzo i el president del Consorci Besòs Tordera, Sergi Mingote.

Les parts s'han posat d'acord per projectar una passera a la riera de Vallromanes en el punt de confluència amb el camí fluvial del riu Mogent, un pas utilitzat popularment, però que no reuneix condicions  de seguretat i accessibilitat.

El conveni recull la redacció de l'estudi d'alternatives constructives i del projecte executiu de la futura obra. A banda d'això, el document també inclou l'estudi de viabilitat per a una segona passera que s'ubicaria al costat de la carretera BV-5001, també per sobre de la riera i que facilitaria l'accés a peu del veïnat del barri Ametller al nucli urbà de Vilanova.

Les administracions dedicaran un màxim de 15.000 euros a la redacció dels estudis i del projecte, la meitat dels quals serà assumida pel consorci. L'altra meitat anirà a càrrec dels ajuntaments. Montornès n'assumirà dues terceres parts i Vilanova el terç restant.

Cooperació per a la neteja del clavegueram

Montornès i el Consorci també han signat aquest divendres un conveni de cooperació per a la neteja del clavegueram. Mitjançant l'acord, el municipi ha delegat en el Consorci la gestió de manteniment de la neteja de la xarxa de sanejament.

D'aquesta manera es pretén optimitzar el servei i, alhora, garantir una evacuació correcta de les aigües residuals que asseguri el compliment de les garanties higièniques, ambientals i de prevenció d'inundacions. 

Arxivat a: Ajuntament, Via pública
Yolanda Lorenzo, Sergi Mingote i José A. Montero, en el moment de la signatura
Plànol de situació de la futura passera  (Font cartogràfica Google maps)
S'estudiarà la viabilitat d'ubicar una segona passera al costat de la carretera BV-5001
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona