CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’equilibri territorial i l’espai públic, l’objectiu del PAM amb més propostes veïnals

L’equilibri territorial i l’espai públic, l’objectiu del PAM amb més propostes veïnals

30/06/2016

Aquest dimecres, l’alcalde, José A. Montero, i la regidora de Participació Ciutadana, Mar Garcia, van presentar a la ciutadania les conclusions del procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal 2016 - 2019. L’Ajuntament ha rebut 355 propostes de veïns i d’associacions, de les quals s’han analitzat 295 i s’han incorporat 209. El territori i l’espai públic han estat els àmbits amb més suggeriments. A la trobada també es van detallar les inversions municipals previstes per al mandat.

Un total de 178 persones han participat en els cinc tallers programats en el procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal (PAM) que es va iniciar el 13 d’abril i que va acabar el 18 de maig. El taller amb més assistència va ser el dedicat a l’àmbit dels drets socials i benestar (46 persones), però ha estat l’objectiu de ciutat  Equilibri territorial i espai públic el que ha acumulat més propostes veïnals (79), seguit molt a prop pels àmbits d’Igualtat i Ciutadania (73), i drets socials i benestar (72).

209 propostes veïnals s'incorporen al PAM

De les 355 propostes, fetes a través dels tallers i enviades mitjançant butlletes, s’han descartat 60 perquè eren repetides i s’han analitzat 295. En aquest darrer grup, hi ha 188 que s’han incorporat directament al PAM, la majoria pertanyen als àmbits de drets socials i benestar, i igualtat i ciutadana. A aquestes 188 s’han de sumar 21 propostes veïnals més que també s’han inclòs al document però s’ha modificat algun aspecte del seu contingut original.

Finalment de les 295 propostes validades, 203 ja s’estan desenvolupant o està previst que es faci al llarg del mandat.

Inversions municipals 2016 – 2019

Les inversions del mandat inclouen 48 actuacions, algunes de les quals començaran l’any vinent, altres ja es duen a terme o estan a punt d’acabar (treballs de remodelació de Can Saurina), o com en el cas del projecte de millora de l’equipament del Pla de Transició al Treball (PTT) i de l’Hotel d’Entitats ja estan acabades.

Durant aquest 2016, es planificaran els equipaments per a la gent gran (centre de dia, residència i nou emplaçament del casal de la Gent Gran de Montornès Centre) i la construcció d’un nou centre juvenil.

El propers mesos s’iniciaran les obres de remodelació de l’edifici de Pintor Mir per acollir un centre infantil; de reforma de les actuals instal·lacions del Teatre Municipal i es duran a terme diverses millores a la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes. També es desenvoluparà una zona d’equipaments a Can Bosquerons i es faran treballs de millora a l’entorn de la plaça de Lluís Companys, darreres del carrer del 9 d’abril, la plaça de la República, el carrer d'Anselm Clavé i s'acabarà la reurbanització del parc dels Castanyers i de la plaça de Joan Miró.

Actuacions a partir de 2017

Segons les previsions de l’equip de govern, al 2017 s’iniciaran les obres de construcció del nou edifici de l’Escola Palau d’Ametlla; i de millora de la plaça de la Pèrgola, del carrer de la Llibertat, de la plaça de Margarida Xirgú, i de l’aparcament del CAP, etc.

Entre les inversions entre 2016 i 2019 també s’ha previst projectes de posada en valor del patrimoni (restauració del castell de Sant Miquel i recuperació del molí de Can Vilaró) i la revisió del planejament urbà del poble.

Arxivat a: Ajuntament
Presentació al veïnat de les conclusions del procés participatiu del PAM, a la Sala parroquial de Sant Sadurní
Plafons expositius de les propostes veïnals i de la valoració posterior
Participants al taller sobre igualtat, diversitat i qualitat de vida
Taller sobre drets socials i benestar
Participants al taller sobre equilibri territorial i patrimoni
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona