CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Trenquem el silenci”, Programa del Dia Internacional contra la violència masclista

“Trenquem el silenci”, Programa del Dia Internacional contra la violència masclista

19/11/2014

Fins al desembre es faran activitats per a joves i adults amb la col·laboració d’associacions com el Club de Karate Montornès, ADIM, Afibromon i 14 d’abril: Recuperem memòria per recuperar drets.

El lema de la campanya a l’entorn del Dia Internacional contra la violència masclista, “Trenquem el silenci”, és enguany una exhortació a fer visible i treure de l’ombra la xacra d’aquesta mena de violència que afecta bàsicament a les dones.

La programació va començar dissabte passat amb la lectura del manifest i una exhibició de les esportistes del Club de Karate Montornès, en el marc del 19è Campionat de karate de Sant Sadurní.

Aquest divendres l’Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Montornès (Afibromon) proposa una xerrada dedicada a aquesta malaltia, i el dissabte, l’Associació de Dones per la Igualtat (ADIM) i l’Aula Municipal de Teatre oferiran la representació de l’obra “Esperança”.

També, l’Associació 14 d’abril: Recuperem memòria per recuperar drets col·labora en el programa. Serà el 19 de desembre amb la projecció d’un documental sobre les mestres de la república. 

Construïm el 25N
Un dels actes centrals de la programació serà el mateix 25 de novembre, la construcció d’un missatge de compromís contra la violència masclista amb la participació de 120 persones de diferents àmbits.

Les persones interessades a participar, es poden inscriure a l’Oficina del Barri, Centre Juvenil Satèl·lit, Casals de la Gent Gran i Casal de Cultura. Tots els i les participants rebran un obsequi. L’acció tindrà lloc a les 17.45 h als Jardins de l’Ajuntament. A continuació, es durà a terme la lectura del manifest institucional del Dia Internacional contra la Violència Masclista. 

Activitats per a infants i joves
La programació a l’entorn del Dia Internacional contra la violència masclista també inclou activitats per a infants i joves dinamitzades a través de l’Espai Jove del Centre Juvenil Satèl·lit, el Centre Infantil la Peixera i els instituts de secundària.

D’altra banda, del 2 al 19 de desembre la Galeria de Can Xerracan acollirà l’exposició de l’Institut Català de les Dones “Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?”.

Arxivat a: Ciutadania, Igualtat
La imatge del programa va guanyar el Concurs de Fotografia del Dia de la Dona. Títol: "Mia" Autora: Chari Pérez

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona